Jouw missie, mijn missie

Inspirerende mensen anderen laten inspireren.

Ik interviewde ooit een man die een indrukwekkende modelspoorbaan had verzameld. Hij vertelde zo vurig en gepassioneerd over de stationnetjes, wagonnetjes en het decor, dat ik na afloop vol energie naar huis reed.  

En nee, ik had niks met modelspoorbouwen. Maar zijn enthousiasme kreeg me bijna zo ver om mijn eerste treintje te kopen. Bijna hè 😉.

Wat dit te maken heeft met mijn werk, vertel ik je verderop deze pagina. 

Tekstschrijver & contentmarketeer voor sociaal ondernemers Tim van Boxtel schrijft een merkverhaal dat inspireert & verkoopt

Een beschouwer. Dat was ik als kind al. Mijn ouders moesten mij regelmatig optillen om te verzetten op zomervakantie. Ik zat rustig op een kleed dat steeds meer in de zon kwam te liggen. Vanaf daar volgde ik alles wat mijn broer en zus deden.

Later als kind werd duidelijk hoe slecht ik tegen onrecht kon. Op de basisschool trapte ik om me heen, als tiener was ik binnenshuis verbaal fel als ik onrecht bespeurde.

Die allergie voor onrecht was het fundament waarop mijn journalistieke carrière zich later baseerde. Mijn innerlijke vuurtje brandde fel als ik grote bedrijven trof die niks gaven om hun werknemers, buren en klanten. Ik liet altijd slachtoffers aan het woord. Zij gaven het onrecht een gezicht.

De laatste jaren merkte ik steeds vaker een knagend gevoel op. De puzzel viel in elkaar toen ik mijn eerste opdrachten als tekstschrijver deed. Door mijn beschouwende kwaliteiten in te zetten voor organisaties die juist mooi werk deden voor de maatschappij, kon ik onrecht ook tegengaan.

Ik zet mijn allergie tegen onrecht nu in door mooie organisaties het podium op te duwen

Ik zet organisaties in de schijnwerpers, die juist heel mooi werk voor de maatschappij doen. Die niet alleen aan de inhoud van hun eigen portemonnee denken, maar een missie hebben. Of dat nu een schonere planeet, mentale gezondheid of schuldhulpverlening is.

Ik maak voor hen content die een emotie raakt. Oprechte en authentieke content, die hun missie uitstraalt. Die de schijnwerpers pakt en daarmee vanzelfsprekend afpakt van de gladde autoverkopers. Content die inspireert én verkoopt.

Wie is Tim van Boxtel?

 

🍼  Geboren in Roosendaal op 22 juni 1992
📚  Gestudeerd & 🍻gewoond in Tilburg
🏠  Nu woonachtig in Breda
🧑‍🏫  Komt uit een onderwijsgezin
🖊️  Schrijft al z’n hele leven
😶‍🌫️  Strijdt voor openheid over mentale gezondheid
🐈  Houdt van aaibare viervoeters
🙈  Schaamt zich als Ajacied anno 2024
💓  Leeft samen met kat Joep & vriendin Hester

Interviews met collega's zorgen voor de beste marketing
Tim van Boxtel bedrijfsjournalist en strategisch communicatieadviseur

Nog even terug naar die modelspoorbouwer. Zijn verhaal leerde mij opnieuw dat iedereen kan inspireren. Want zelfs ik, die totaal geen binding had met het onderwerp, werd aangestoken door zijn verhaal.

Je moet het alleen wel vertellen.

Ik merk dat veel inspirerende ondernemers kansen laten liggen. Kansen om hun verhaal te delen. Terwijl de concurrent die alleen aan zijn eigen portemonnee denkt wél met een gevulde website en op sociale media te zien is. En jouw potentiële klanten aantrekt.

Jij die inspireert, verdient het podium. Maar dat podium moet je wel durven pakken. Ik duw je dat podium op. Met een vurig en gepassioneerd verhaal.

Ben jij klaar om het podium op te gaan?

 

Interesse? Zin in een goed gesprek? Gratis koffie?

Email

tim@vanboxtelmedia.nl

Telefoon

06-31050458