Journalist die enthousiast bijdraagt aan jouw maatschappelijke missie

Journalist Tim van Boxtel

Foto is gemaakt door Chris van Klinken van Pix4Profs

Die foto, dat is lang geleden! Zo’n 13 jaar. Toen zette ik mijn eerste stappen in de wereld van de journalistiek. Ik schreef in die jaren voor diverse media: van De Volkskrant tot VICE en van De Telegraaf tot BN DeStem. Voorbeelden van mijn werk vind je in mijn portfolio.

De afgelopen jaren werk ik vooral als journalist voor maatschappelijke organisaties, stichtingen en overheidsinstellingen. Ik zet mijn journalistieke voelsprieten in een organisatie uit en maak verhalen voor bijvoorbeeld jullie website en sociale media. De verhalen dienen altijd meerdere doelen, die we samen bespreken.

De doelen die we bereiken met de door mij gemaakte content:

– Persoonlijke interviews met ervaringsdeskundigen over wat jouw dienstverlening voor hen heeft gedaan. Dit laat de impact van je werk zien én geeft je doelgroep een gevoel van herkenning.
– Achtergrondartikelen over ontwikkelingen in je werk en het vakgebied. Dit laat jou zien als autoriteit.
– Inspirerende en kwetsbare interviews met je medewerkers. De lezer wordt hierdoor ‘fan’ van jouw organisatie.
– Nieuwsverhalen uit je organisatie. Die verhalen zorgen voor betrokkenheid bij de lezers en laten zien hoe jullie als organisatie actief blijven vernieuwen.

 

Het heeft veel voordelen om een freelance journalist in te huren:

– Ik ben opgeleid om de verhalen te vinden die mensen willen/moeten lezen.
– Ik weet hoe ik een goed interview afneem: op het juiste moment een stilte laten vallen, op het juiste moment doorvragen en in korte tijd een vertrouwensband opbouwen met een interviewkandidaat.
– Ik heb veel ervaring met het vinden van de juiste toon voor diverse doelgroepen, dankzij mijn bredere portefeuille aan opdrachtgevers.
– Ik weet op welk platform ik welke (tekst)vorm kies: sociale media verschillen onderling en een website vraagt weer om een andere vorm.
– Ik heb een breed netwerk aan fotografen om een tekst te versterken.

 

Laten we snel eens vrijblijvend kennismaken!

10 + 7 =