Blikjes inzamelen voor je leven

Blikjesinzamelaars, statiegeld, interview, artikel, journalistiek

Blikje voor blikje wipt hij uit de container. “Ik doe dit om voor mezelf te zorgen. Ik wil niet bedelen.”

Ik trof een paar weken geleden Gambiaan Toumani in het Bredase Park Valkenberg voor een artikel in BN DeStem over blikjesinzamelaars. Ik vond zijn mentaliteit indrukwekkend. Hij liet zijn familie al jaren geleden achter zich, om voor een fatsoenlijke toekomst voor zichzelf én zijn gezinsleden te knokken.

Zijn moeder maakt dat niet meer mee: zij overleed afgelopen december. Dat hoorde hij op duizenden kilometers afstand. “Ik kan nog steeds niet geloven dat zij er niet meer is. Ik droom nog vaak over haar.”

Uiteindelijk fietste hij met zes tassen vol blikjes naar de supermarkt. ,,Ik doe dit werk het liefst in de ochtend. ’s Avonds kijken mensen me soms raar aan. Ik wil niet wanhopig overkomen.”

Het zijn dit soort verhalen die me nog wel een paar dagen bezighouden. Vooral vanwege de mentaliteit van Toumani. “Waarom zou ik verdrietig zijn? Wat heb ik daaraan?” En zijn overtuiging: ik zal een verblijfsvergunning krijgen.

Meer blogposts

Week 3: Trump, pepernoten, stepjes, mentale gezondheid en veel werk

Week 3: Trump, pepernoten, stepjes, mentale gezondheid en veel werk

“The Dutch Trump has won the elections.” Goedemorgen! Ook hier slaan we de verkiezingen niet over. Deze zin sprak een barista van onze werkplek vanochtend uit, waarna ze vroeg of ik een pepernoot wilde. Zij is de Nederlandse afvaardiging aan de andere kant van het koffieapparaat. Het is een plek met internationale medewerkers. En de beste koffie van de stad!

Lees meer
Semana 2: het is hier fan-tas-tisch

Semana 2: het is hier fan-tas-tisch

Oeps, ik was blijkbaar te negatief in mijn eerste blog vanuit Valencia. En daardoor kreeg ik van een interessant medium niet eens de kans om een idee te pitchen…

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse?

Zin in een goed gesprek?

Gratis koffie?

Email

tim@vanboxtelmedia.nl

Telefoon

06-31050458

Copyright © 2023 | Privacy Policy