Waarom zou je als stichting kennis en ervaringsverhalen delen?

Foto Pexels Mikhail Nilov

Ik bedoel: jij wilt toch iedere euro steken in het bereiken van jouw missie?

Laat ik een wedervraag stellen: hoe ga jij die missie anders verwezenlijken?

Stel dat je een organisatie bent die strijdt tegen pesten op school. Jouw ultieme doel is dan: een pestvrij Nederland – of liever nog: pestvrije wereld. 

Maar jij kunt met jouw organisatie niet heel Nederland bevrijden van pesterijen. Althans, dat lijkt me nogal ambitieus. 

DAAR komt het wereldwijde web van pas.

In jouw organisatie, of netwerk, lopen waarschijnlijk ervaringsdeskundigen en specialisten rond. Die ervaringsdeskundigen kunnen in een verhaal op je website vertellen: dit deed pesten met mij. Dat raakt, emotioneert, zet mensen aan het denken.

Die specialisten kunnen hun kennis delen. Hoe weet je dat jouw kind gepest wordt? Hoe weet je dat in jouw klas iemand gepest wordt? Hoe grijp je op de juiste manier in? Hoe ga je het gesprek aan met de gepeste en de pesters? Met die kennis op zak kan de lezer bijdragen aan jouw missie. 

Je zet jezelf daarnaast neer als autoriteit op jouw gebied en krijgt meer bekendheid. Partners schakelen je hulp in, mensen willen bij jou werken en journalisten weten je beter te vinden.

En als je op donateurs draait: die voelen zich geraakt door de ervaringsverhalen en zijn eerder geneigd om te doneren.

Waar wacht je nog op? Ik bedenk de onderwerpen en maak de interviews met liefde voor je. Zo efficiรซnt mogelijk, want ๐ณ๐จ ๐ฏ๐ž๐ž๐ฅ ๐ฆ๐จ๐ ๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐ž๐ฎ๐ซ๐จ’๐ฌ moeten naar het stoppen van pesten in de praktijk! 

Meer blogposts

Week 3: Trump, pepernoten, stepjes, mentale gezondheid en veel werk

Week 3: Trump, pepernoten, stepjes, mentale gezondheid en veel werk

“The Dutch Trump has won the elections.” Goedemorgen! Ook hier slaan we de verkiezingen niet over. Deze zin sprak een barista van onze werkplek vanochtend uit, waarna ze vroeg of ik een pepernoot wilde. Zij is de Nederlandse afvaardiging aan de andere kant van het koffieapparaat. Het is een plek met internationale medewerkers. En de beste koffie van de stad!

Lees meer
Semana 2: het is hier fan-tas-tisch

Semana 2: het is hier fan-tas-tisch

Oeps, ik was blijkbaar te negatief in mijn eerste blog vanuit Valencia. En daardoor kreeg ik van een interessant medium niet eens de kans om een idee te pitchen…

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse?

Zin in een goed gesprek?

Gratis koffie?

Email

tim@vanboxtelmedia.nl

Telefoon

06-31050458

Copyright © 2023 | Privacy Policy
๏–š