Ik bedoel: jij wilt toch iedere euro steken in het bereiken van jouw missie?
Laat ik een wedervraag stellen: hoe ga jij die missie anders verwezenlijken?
Stel dat je een organisatie bent die strijdt tegen pesten op school. Jouw ultieme doel is dan: een pestvrij Nederland – of liever nog: pestvrije wereld.
Maar jij kunt met jouw organisatie niet heel Nederland bevrijden van pesterijen. Althans, dat lijkt me nogal ambitieus.
DAAR komt het wereldwijde web van pas.
In jouw organisatie, of netwerk, lopen waarschijnlijk ervaringsdeskundigen en specialisten rond. Die ervaringsdeskundigen kunnen in een verhaal op je website vertellen: dit deed pesten met mij. Dat raakt, emotioneert, zet mensen aan het denken.
Die specialisten kunnen hun kennis delen. Hoe weet je dat jouw kind gepest wordt? Hoe weet je dat in jouw klas iemand gepest wordt? Hoe grijp je op de juiste manier in? Hoe ga je het gesprek aan met de gepeste en de pesters? Met die kennis op zak kan de lezer bijdragen aan jouw missie.
Je zet jezelf daarnaast neer als autoriteit op jouw gebied en krijgt meer bekendheid. Partners schakelen je hulp in, mensen willen bij jou werken en journalisten weten je beter te vinden.
En als je op donateurs draait: die voelen zich geraakt door de ervaringsverhalen en zijn eerder geneigd om te doneren.
Waar wacht je nog op? Ik bedenk de onderwerpen en maak de interviews met liefde voor je. Zo efficiรซnt mogelijk, want ๐ณ๐จ ๐ฏ๐๐๐ฅ ๐ฆ๐จ๐ ๐๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐๐ฎ๐ซ๐จ’๐ฌ moeten naar het stoppen van pesten in de praktijk!
0 reacties