5 tips die ik leerde van 2022 – en die voor jou ook nuttig zijn

1️⃣ Dat ik zakelijker mag denken: dit is mijn uurtarief, dat verdien ik en daar sta ik voor. Ik ben geen goededoelenorganisatie, ook al schrijf ik voor goede doelen.

2️⃣ Dat je een beter interview krijgt als je voorafgaand een rondje belt langs betrokkenen, kennissen, vrienden en/of familie van de interviewkandidaat. Zij weten namelijk dingen over hem/haar die jij niet weet.

3️⃣Dat de eerste zin van je bericht op sociale media je kan kraken of maken. Dat blijft een uitdaging. Je moet je doelgroep direct bij de strot grijpen. Dat doe je gek genoeg door de clue al snel te verklappen.

4️⃣Dat je een journalistiek onderzoek begint met een hypothese. Op die manier baken je je onderzoek af, check je de relevantie en haalbaarheid en verkoop je jouw verhaal aan een uitgever. Je objectiviteit bewaak je door die hypothese niet te bewijzen, maar te toetsen. Aan de hand van alles wat je vindt, tegenkomt en iedereen die je spreekt tijdens je onderzoek. Ook als je hypothese niet klopt, heb je vaak een verhaal.

5️⃣Dat een website bouwen bloed, zweet en tranen kost, maar met de juiste mensen om je heen ook soepel kan verlopen. En dat de vrijheid van een eigen platform veel moois kan brengen. Ik schreef twee blogs over mijn angsten en kreeg daar hartverwarmende reacties op. Openheid werkt.

Meer blogposts

Week 3: Trump, pepernoten, stepjes, mentale gezondheid en veel werk

Week 3: Trump, pepernoten, stepjes, mentale gezondheid en veel werk

“The Dutch Trump has won the elections.” Goedemorgen! Ook hier slaan we de verkiezingen niet over. Deze zin sprak een barista van onze werkplek vanochtend uit, waarna ze vroeg of ik een pepernoot wilde. Zij is de Nederlandse afvaardiging aan de andere kant van het koffieapparaat. Het is een plek met internationale medewerkers. En de beste koffie van de stad!

Lees meer
Semana 2: het is hier fan-tas-tisch

Semana 2: het is hier fan-tas-tisch

Oeps, ik was blijkbaar te negatief in mijn eerste blog vanuit Valencia. En daardoor kreeg ik van een interessant medium niet eens de kans om een idee te pitchen…

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interesse?

Zin in een goed gesprek?

Gratis koffie?

Email

tim@vanboxtelmedia.nl

Telefoon

06-31050458

Copyright © 2023 | Privacy Policy