Geen probleem, maar een talent

“Op school heb je niks aan één 9, als je verder alleen maar onvoldoendes haalt. Ik denk dan: die 9, dat is interessant. Wat voor talent gaat daar achter schuil?”

Het klinkt zo simpel, maar deze uitspraak van Mounir El Fahmi plopt sinds het interview dat ik met hem had zo nu en dan bij me op. Hij doet met stichting OpenDoor bewonderenswaardig werk. Probleemjongeren? Nee, talenten! OpenDoor is er voor jongeren en jongvolwassenen die buiten de boot vallen in onze maatschappij. De medewerkers halen de jongeren ‘s ochtends desnoods uit bed. Alles om ze terug naar werk of het reguliere onderwijs te helpen. Ze krijgen bij OpenDoor onderwijs op maat, de focus ligt op hun talenten. En dat werkt.

Ik kom uit een onderwijsgezin en weet dat op scholen geen tijd is voor deze benadering. De klassen zitten steeds voller, waardoor je als docent niet voor iedere leerling een onderwijsprogramma op maat kunt aanbieden. Stichtingen als OpenDoor zijn van grote waarde voor de talenten die zich in het standaard onderwijs niet thuis voelen. Voor henzelf, maar ook voor de maatschappij.

Het artikel vind je hier!

Het geheim van kennis delen: 4 vragen

Kennis delen?! Dan geef ik toch wat weg? Vinden mensen dat niet saai? Wat levert dat mij nou op? Waarom zou ik kennis delen? Omdat jij daarmee laat...

Hoe interviews met jouw collega’s voor 3 vliegen in 1 klap zorgen

Interviews met medewerkers van jouw organisatie zijn enorm waardevol om te delen op jullie sociale media en website. Ze kunnen zowel zorgen voor de...

Succesverhalen werken voor je

Een succesverhaal is een interview met iemand die vertelt wat jouw product of dienst voor hem/haar heeft betekend.

Interesse? Zin in een goed gesprek? Gratis koffie?

Email

tim@vanboxtelmedia.nl

Telefoon

06-31050458

Copyright © 2024 | Privacy Policy